Facebook lanserar ny videotjänst

2017-08-10 09:00  
Facebook lanserar ny videotjänst. Foto: Janne Näss

USA först ut när mediejätten växlar upp i satsningen mot traditionell tv och Snapchat.

Mediejättens nya videotjänst, som går under namnet "Watch" ska innehålla bland annat rese-, sport- och matlagningsprogram.Tjänsten lanseras först i USA, rapporterar bland annat Breakit och Business Insider. Enligt Facebook kommer "Watch" även att sända liveprogram som involverar tittarna samt matcher i den professionella baseball-ligan, MLB.

Lanseringen är en uppföljning av Facebooks videoflik, som släpptes 2016. Plattformen har ännu inte angivit ett lanseringsdatum, men uppger att de "snart" kommer gå live.  Facebook ser utvecklingen av sitt videoerbjudande som en viktig komponent för att nå framförallt en yngre målgrupp. Lanseringen är ett slag mot konkurrenten Snapchat som i högre utsträckning lyckats nå yngre användare, och ett sätt att få ta del den reklamkaka som går till traditionell TV.

Janne Naess

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt