Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Facebook lanserar ny videotjänst

Publicerad: 10 augusti 2017, 07:00
Uppdaterad: 10 augusti 2017, 07:14

"Vår roll är att säkerställa att det goda överväger de krafter som kan äventyra de sunda diskussionerna", säger Peter Münster, Facebooks kommunikationschef i Norden. Foto: Janne Næss

USA först ut när mediejätten växlar upp i satsningen mot traditionell tv och Snapchat.


Ämnen i artikeln:

Facebooksociala medier

Mediejättens nya videotjänst, som går under namnet "Watch" ska innehålla bland annat rese-, sport- och matlagningsprogram.Tjänsten lanseras först i USA, rapporterar bland annat Breakit och Business Insider. Enligt Facebook kommer "Watch" även att sända liveprogram som involverar tittarna samt matcher i den professionella baseball-ligan, MLB.

Lanseringen är en uppföljning av Facebooks videoflik, som släpptes 2016. Plattformen har ännu inte angivit ett lanseringsdatum, men uppger att de "snart" kommer gå live.  Facebook ser utvecklingen av sitt videoerbjudande som en viktig komponent för att nå framförallt en yngre målgrupp. Lanseringen är ett slag mot konkurrenten Snapchat som i högre utsträckning lyckats nå yngre användare, och ett sätt att få ta del den reklamkaka som går till traditionell TV.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebooksociala medier

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.