Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Expressen värvar från SvD

Publicerad: 8 januari 2018, 08:53
Uppdaterad: 8 januari 2018, 08:55

Frida Sundkvist ska jobba tillsammans med tidningens grävgrupp.


Ämnen i artikeln:

ExpressenSvD

Journalisten Frida Sundkvist har för Svenska Dagbladets räkning gjort bland annat minidokumentär om förra årets nazistdemonstrationer i Göteborg (som sampublicerades med Aftonbladet) och granskat välfärdsbolag som utnyttjat flyktingströmmen.

– Det viktigaste för mig 2018 är att de undertrycktas röster blir hörda genom modig journalistik. Det handlar både om fortsatt granskning av strukturerna bakom #metoo-uppropen och av situationen som har uppstått i områden där vissa grupper står utanför samhället, säger Frida Sundkvist, i ett pressmeddelande.

Nu står det klart att hon lämnar tidningen för nytt uppdrag på Expressen.

– Expressen är för mig ett självklart val. Här finns rakryggade publicister och journalister som inte backar för tuffa granskningar.

Uppdraget på tidningen blir att arbeta med tidningens grävgrupp för undersökande journalistik.

– Vi lever i en värld med skeva maktförhållanden. Det viktigaste för mig som journalist är att avslöja strukturerna, och dem som utnyttjar dessa för egen vinning, säger hon.

Expressens redaktionschef Magnus Alselind säger i en kommentar att Frida Sundkvist är en driven reporter som inte väjer för svåra ämnen.

– Hon sätter publiceringen i fokus och är en viktig rekrytering för att värna och vara med om att utveckla vårt nyhetsarbete.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ExpressenSvD

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.