Wisby strand backar – kan bjuda på notan för Dawitcellen

Efter kritiken öppnar Wisby Strand för att riva fakturan för Dawitkampanjen.

Som Dagens Media tidigare berättat har den uppmärksammade kampanjen #sittmeddawit tvingats betala 7500 kronor per dygn för platsen på Wisby Strand.

– Det är pengar som kunde gått till något annat. Vi som arrangerar detta är organisationer som inte har så stora kassor, sa Jonathan Lundqvist, ordförande i Reportrar utan gränser, tidigare i dag.

Carl-Johan Stålhammar är vd för Wisby Strands event- och konferensverksamhet. När Dagens Media konfonterar honom med kritiken öppnar han för att Wisby Strand kan bjuda på hyran.

– Vi har uppmärksammat att det förs en kritisk diskussion. Och vi har pratat om detta internt i dag, säger han.

Vad tycker du - är det rimligt att ta nästan 7 500 per dag?

– Jag vill inte gå händelserna i förväg, vi har en diskussion om detta. De gör det för en god sak, och det tycker jag är jättebra.

Ska jag tolka det som att ni kan tänka er att riva fakturan?

– Vi ska ha en rak diskussion om detta. Det är inte alls omöjligt, jag har själv varit nere och pratat med arrangörerna i dag. Men jag vill förankra detta hos min styrelse innan jag säger något definitivt.

Brit Stakston, pr-konsult på byrån JMW som jobbar med kampanjen, blir mycket glad när hon får höra nyheterna. Ifall Wisby Strand kan tänka sig att riva fakturan, eller bjuda på de två sista dagarnas hyra, lovar hon att Dawit-cellen blir kvar även på lördag och söndag.

– Absolut. Om det är ekonomiskt möjligt stannar vi, säger hon.

JMW jobbar pro bono, alltså utan ersättning, med #sittmeddawit.

LÄS ÄVEN:

Läs mer: Dawitcellen för dyr – tvingas lämna Visby på Fredag

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt