Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Event/sponsring

Way Out West och Norrlands Guld intar Åre med ny festival

Publicerad: 3 mars 2015, 05:11
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:11

Norrlands Guld och Way Out West har varit partners i över fyra år. Nu lanserar parterna den nya festivalen Way Out West Sessions i Åre, kan Dagens Media berätta.


Way Out West Sessions, som går av stapeln den 19-21 mars, beskrivs som "en försmak av festivalsommaren".

Konserterna, som är gratis, kommer att ske på olika lokaler i Åre och bland de klara artisterna finns bland andra Sakarias, Little Jinder, XOV samt ett antal artister från Redline Records.

Festivalen, som arrangeras under en helg då upp emot 10 000 personer väntas besöka Åre, innebär att samarbetet mellan Norrlands Guld och Way Out West utökas.

– Vi har jobbat med Luger i många år och då främst kring Way Out West och Popaganda. Vi har haft ett jättebra samarbete och nu kände båda parter att vi även vill göra något vintertid. Det är ju generellt sett dåligt med festivaler under vintern, säger Stefan Garvander, produktchef för Norrlands Guld på Spendrups, till Dagens Media.

Vad är det ni gillar med Way Out West?

– Det är en jäkligt skön festival som är bra på att plocka fram nya artister. Samtidigt är de välkomnande. Det är en skön stämning på festivalen helt enkelt, säger Stefan Garvander och fortsätter:

– De är både breda och smala samtidigt och nu lyfter vi ut de här mer intima Stay Out West-spelningarna som passar bra i Åre. Båda parter är lika inblandade. De står för musikkollen och vi ser till att det blir av.

Varför valde ni just Åre?

– Norrlands Guld är populärt i hela landet men särskilt uppe i Norr. Det är en öl som passar perfekt till after ski. Därför blir Åre en klockren plats.

Varför passar era varumärken bra ihop?

– Det är hela känslan kring festivalen. Kompisar kommer dit för att ha en kul stund och för att lyssna på musik och dricka öl. Den känslan av musik och gemenskap vill Norrlands Guld förknippas med.

Håkanson United står bakom idé och koncept kring Way Out West Sessions medan FLB Europa sköter pr-arbetet.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.