Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Vitamin Well och Kåken sponsrar Twestival

Publicerad: 26 Augusti 2009, 08:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:16

Twitterbaserade välgörenhetsprojektet Twestival ska samla in minst 50.000 kronor till Hungerprojektet.


Den 10 september anordnas Stockholm Twestival på baren Kåken i Stockholm. Målet är att samla 50 000 kronor till Hungerprojektet, som valdes som mottagare efter en omröstning på Twestivalens hemsida.

Än så länge är flaskvattenmärket Vitamin Well knuten till Twitter-festivalen, men arrangörerna är på jakt efter fler sponsorer. Bland annat någon som kan bjuda besökarna på öl.

– Vi letar efter ”double up”-sponsorer, som bidrar med lika mycket pengar som vi lyckas samla in, säger Hannes Hultcrantz, pr-konsult på Prat PR, som jobbar ideellt med Stockholm Twestival.

– Vi tittar främst på företag som redan har ett stort engagemang i sociala medier, fortsätter han.

Hannes Hultcrantz räknar med att upp till 300 personer löser biljett för att få ta del av föreläsningar och artistframträdanden under kvällen. Bland annat ska Pridefestivalens Jessica W Sandberg berätta om sommarens ”How hetero”-succé.

Mellan den 10 och 14 september anordnas lokala Twestivaler världen över. Fenomenet startade i London 2008, då en grupp twittrare bestämde sig för att träffas och samtidigt samla pengar för en god sak.

Budskapet om Stockholm Twestival sprids via Twitter, på @sthlmtwestival, Facebook och egna sajten stockholm.twestival.com, där arrangörerna bloggar och lägger upp egna filmer om arrangemanget.

– Twitter är ett bra sätt att engagera folk. Det är enklare att klicka på ”retweet” än att skriva mejl eller brev, säger Hannes Hultcrantz.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.