fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Event/sponsring

Vattenfalls skidsponsring växer

Publicerad: 4 november 2010, 08:42

Vattenfall går in som sponsor i Internationella skidförbundet. Första aktiviteten blir alpina VM i Tyskland.

Ämnen i artikeln:

VattenfallSponsring

KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


Vattenfall har varit huvudsponsor till Svenska Skidförbundet sedan 1994. Nu utökar bolaget sitt engagemang i skidsporten genom att sponsra Internationella skidförbundet, FIS.

– I Sverige är vi etablerade inom skidåkningen och vi är väldigt nöjda med samarbetet. Därför känns det naturligt att utgå från det arvet när vi nu gör en koncerngemensam sponsringssatsning, säger Vattenfalls sponsringschef Annika Bränning till dagensmedia.se.

Den nya europeiska sponsringsstrategin är ett led i processen att bygga varumärket Vattenfall på samtliga marknader i koncernen.

– Vattenfall är numera ett europeiskt företag och vi är mitt inne i en konsolideringsprocess. Avtalet med Internationella skidförbundet innebär exponering på viktiga marknader, men även möjligheter till aktivering som hela företaget kan samlas kring, säger Annika Bränning.

– Samarbetet kommer användas i samtliga kommunikationskanaler. Exponeringen är en del men det kommer att bli aktiveringen på våra marknader externt och internt som blir allt viktigare, fortsätter hon.

Hur mycket avtalet är värt avslöjas inte.

Under kommande säsong är Vattenfall sponsor till alpina VM i tyska Garmisch Partenkirchen, världscupen i längd, alpina världscuptävlingen i Åre samt backhoppningstävlingen Four Hills Tournament i Tyskland.

– Det finns ett stort intresse för backhoppning i framför allt Polen och även i Tyskland.

Engagemanget för svensk skidsport består i samma skala som tidigare, både på landslagsnivå och för fritidsåkare. Det nuvarande avtalet med Svenska skidförbundet gäller till och med 2012.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev