måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Event/sponsring

Vårruset om kritiken mot goodiebagen: "De fick bananer också"

Publicerad: 28 maj 2015, 07:41

Över 8 500 människor har delat bilden som visar innehållet i Vårrusets goodiebag. Många har reagerat över produkterna, men arrangörerna förstår inte kritiken.


AG

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se


Efter att ha sprungit Vårruset la en kvinna upp en bild på innehållet i den goodiebag som delades ut efteråt. Bilden, som visar ett prov på en microfiberduk för tvättning, tamponger, trosskydd och en chokladbit har fått många människor att rasa.

"Det var den mest förnedrande jävla påsen jag mottagit i hela mitt liv och den åkte rakt ned i soporna (även chokladbiten). Det här är för fan inte 30-talet.. Och hur kan ni ens kalla det en goodiebag?", skriver kvinnan på Facebook.

Hon får medhåll av flera som bland annat skriver att arrangörerna lika gärna hade kunnat dela ut "en käftstmäll vid målgången".

Axel Lönnqvist, marknadsansvarig på Stockholm Marathon-gruppen förstår inte kritiken.

– Så här är det väl alltid när man gör en goodie bag. Det är trots allt lite över 100 000 tjejer som springer Vårruset, så det är inte helt lätt att få den anpassad så att alla blir nöjda, säger han till Dagens Media och fortsätter:

– De varumärken som är med som partners har tjejer som målgrupp, så då blir goodiebagen anpassad efter det. Det är klart att alla inte tycker att den är fantastisk, det vet man ju själv när man får goodiebags. Ibland tycker man den är bra och ibland tycker man att den är dålig.

Kvinnan bakom Facebookbilden ställer sig också frågande till varför goodiebagen inte innehåller proteinpulver eller något annat som man kan förvänta sig efter att ha sprungit fem kilometer.

– De fick bananer också. Och Vitamin Well samt en Alpro mandeldryck. Det var inte nedpackat i någon goodiebag men tillhörde också efterloppservicen. Jag vet inte om hon har missuppfattat det eller om hon ändå tycker att det är dåligt vad vi än delar ut, säger Axel Lönnqvist och fortsätter:

– Vi har kört Vårruset på sju-åtta platser såhär långt och det är bara ett fåtal som har reagerat. Det vi försöker göra är att ha produkter med så lite papper som möjligt och som är tjejgrejer.

Är mikrofiberdukar "tjejgrejer"?

– Nej, just de skulle kunna vara en könsneutral produkt. De har vi haft med på Tjurruset också, som är ett mixat lopp. När man springer och tävlar kan kläderna bli svettiga så det vi ska göra är att hjälpa till med tvätten efter loppet.

Har ni diskuterat det här i Stockholm Marathon-gruppen?

– Litegrann. Just nu är vi upptagna med att arrangera Stockholm Marathon, så det är inte som att vi har satt oss ned runt ett bord och pratat. Just nu rullar vi på med Vårruset, men efteråt får vi utvärdera och se vad som kan göras bättre till nästa år.

Kommer goodiebagsen vara kvar?

– Ja.

LÄS OCKSÅ:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev