Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Utsikts vd fick fler kontrakt från gamla kollegorna

Publicerad: 30 September 2009, 15:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:12

Utsikts vd Christer Söderberg fick 700 000-kronorskontraktet av sina före detta moderatkollegor på Stadshuset. Men ingen kommer ihåg hur affären gick till.


Dagensmedia.se kan i dag avslöja fler detaljer kring Utsikt Kommunikation. Som vi tidigare rapporterat har byrån, med vd:n Christer Söderberg i spetsen, nyligen vunnit Stockholms Stads eventbyråupphandling.

Ytterst ansvarig för upphandlingen var stadsdirektören Iréne Svenonius – som känner Christer Söderberg sedan tiden han jobbade i Stockholms Stadshus.

Och det är inte första gången som Christer Söderberg får kontrakt från tidigare kollegor.

Den 31 mars 2005 skrev Stockholms Näringslivskontor (nuvarande Stockholm Business Region) ett avtal med byrån Personliga Möten Christer Söderberg AB om konsultinsatser för projektet Mångfaldshjulet.

Uppdraget var värt drygt 700 000 kronor. Personliga Möten har i dag bytt namn till Utsikt Event Marketing – som leds av Christer Söderberg. 

Personliga Möten hade då inget ramavtal med Stockholms Näringslivskontor - och inte heller genomfördes någon upphandling.

Däremot hade Stockholms Näringslivskontor redan ramavtal med flera företag gällande eventmarketing – ett avtal som skrevs under den 10 september 2004.

Men de snuvades på jobbet eftersom uppdraget alltså istället gick till Personliga Möten. Hur det blev så är det i dag ingen som kommer ihåg.

Jörgen Kleist var högst ansvarig i egenskap av jobbet som vd för Stockholms Näringslivskontor (i dag är han vd för det kommunala bolaget STOKAB). Han har på 90-talet jobbat ihop med Christer Söderberg på Stadshuset.

Han säger att han minns Mångfaldshjulet men inte detaljerna kring avtalen.

– Jag förstår din fråga men jag var inte inblandad i förhandlingarna kring detta. Jag var inte speciellt engagerad i det projektet, säger han till Dagensmedia.se.

Han hänvisar istället till Torbjörn Jansson, i dag tillförordnad vd för Stockholm Business Region Development, eftersom det var han som undertecknade avtalet med Personliga Möten.

Även han minns själva projektet.

– Men jag kommer inte ihåg hur det där gick till, säger han.

Enligt det skrivna avtalet med Personliga Möten var Åsa Eriksson, i dag Bergström, kontaktperson för Stockholms Näringslivskontor.

Hon kan på rak arm inte heller komma ihåg hur avtalet kom till.

Kristina Tidestav, då vd för Stockholm Business Region Development, nu biträdande stadsdirektör i det moderatstyrda Solna Stad, var också inblandad i Mångfaldshjulet.

Hon var under 1990-talet kollega med Utsikts vd Christer Söderberg, då de båda arbetade för moderaterna i Stadshuset.

– Jag vet vem Christer Söderberg är men jag känner ganska många, säger hon.

Har det hjälpt Christer Söderberg att få jobbet?

– Nej det tror jag inte. Vi har jobbat med många andra konsulter eftersom vi gjorde väldigt många evenemang. Det här var ett litet uppdrag, vill jag minnas.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.