Gå direkt till textinnehållet

Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Prenumerera


Event/sponsring

Uniqlo brädar H&M

Unilqos flaggskeppsbutik vid Kungsträdgården i Stockholm är kedjans 76:e butik i Europa.

Foto: Ninna Bengtsson

Sveriges Olympiska Kommitté ingår ett partnerskap med den japanska klädkedjan Uniqlo.


Publicerad 2019-01-24 07:03

Ämnen i artikeln:

Uniqlo

Dela artikeln:

Tidigare har H&M varit officiell klädpartner till Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, bland annat vid vinter-OS i Sotji 2014 och sommar-OS i Rio de Janeiro 2016.

Men nu är det alltså Uniqlos tur att ta över facklan som officiell klädleverantör till Sveriges olympiska och paralympiska lag.

Avtalet gäller i fyra år och omfattar därmed sommar-OS i Tokyo 2020 och vinter-OS i Peking 2022. Uniqlos Life Wear-produkter ska då bäras under ceremonier, träning, tävling, presskonferenser och fritid.

– När vi sökte efter en ny partner för spelen i Tokyo 2020 och Peking 2022 så letade vi efter tre huvudkriterier: kvalité, innovation och hållbarhet, som alla tre är nyckelvärden i UNIQLO:s varumärke. Vi har en stark övertygelse att Uniqlos Life Wear kommer att passa oss väl och att våra idrottare kommer att blir stolta företrädare till Uniqlo över hela världen, säger Peter Reinebo, verksamhetschef för Sveriges Olympiska Kommitté, i ett pressmeddelande.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.