Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Ungdomsförbunden hetast på börsen

Publicerad: 30 juni 2009, 09:28
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:19

Ungdomsförbundens representanter är vinnare på Villaägarnas börslista över opinionsbildarna i Almedalen.


Villaägarnas Riksförbunds och Prontos Almedalsindex har väckt större intresse än väntat bland besökarna i Almedalen. På måndagskvällen hade 926 sms skickats in från personer som vill köpa eller sälja andelar i de viktigaste opinionsbildarna.

– Engagemanget är större än vi hade vågat hoppas på. Målet var 2.500 sms på hela veckan, säger Joacim Olsson, vice förbundsordförande i Villaägarnas Riksförbund.

De 20 handlingsbara opinionsbildarna hade ett utgångsvärde på 1.500 kronor. Vem som helst kan köpa eller sälja andelar genom att skicka sms till Villaägarna.

Mest handlad hittills är MUF-ordföranden Niklas Wykman med 80 sms på måndagskvällen. Han var måndagens raket med en kursökning på drygt 200 procent, till 4.900 kronor.

– Det är tydligt att Muf har mobiliserat, medan oppositionen mest verkar ha tankarna på fastighetsskatten, säger Joacim Olsson.

Under nattens handel gick dock både SLU-ordföranden Emma Stark och Grön Ungdoms ordförande Maria Ferm om Wykman.

Primes Elias Wästberg Prime är Almedalsindex förlorare med ett värde på 0 kronor. 39 gånger har det handlats i Wästberg-andelar under söndagen och måndagen.

Svenskt Näringslivs ordförande Signhild Arnegård och socialdemokratiska tjänstemannen Stefan Stern är de enda som är ohandlade så här långt. 

– Almedalsindex är en varumärkesstärkande aktivitet som kompletterar Villaägarnas seminarier under Almedalsveckan och ger oss fler tillfällen att göra pr för dem. Eftersom vi själva jobbar med lobbyism och opinionsbildning är det här ett kul sätt att uppmärksamma duktiga opinionsbildare och bidra till debatten om vad som krävs av en bra opinionsbildare, säger Joacim Olsson.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.