Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag29.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Twee-q snackis i Almedalen

Publicerad: 4 Juli 2012, 07:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:16

Igår var det Moderaternas dag i Almedalen, vilket märktes i sociala medier. Totalt fick partiet 1427 träffar. Det snackades även om jämställdhetstestet.


Ämnen i artikeln:

AlmedalenPolitikerveckan

Partiledaren Fredrik Reinfeldt fick dock nöja sig med 513 träffar i sociala medier. Det är 214 träffar mindre än vad Åsa Romson fick under Miljöpartiets dag.

– Det var en dag fylld med förväntan på vår statsminister och vad som skulle sägas om den omtalade ”jobbpakten” som spridit sig både i dalen och på internet under dagen. Även under och efter Reinfeldts tal spred sig begreppet, säger Benjamin Palmqvist, konsult på Pronto, som står bakom Almedalsindex.

En annan snackis i sociala medier var jämställdshetstestet för Twitter som lanserades i måndags av organisationen Crossing Boarders.

Twee-q omnämndes 475 gånger på Twitter igår.

Taggen #almedalen användes 9036 gånger.

Almedalsindex följer vad som händer i sociala medier under Politikerveckan i Almedalen. Mätningen omfattar Twitter, Facebook, bloggar och Youtube.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

AlmedalenPolitikerveckan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.