Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

The Color Run återvänder till Sverige

Publicerad: 7 April 2015, 10:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:06

En fem kilometer lång bana där löpare får färg kastad över sig. Det är vad Stålmarck Live ska presentera i bland annat Stockholm och Göteborg i sommar.


För andra gången arrangeras löptävlingen The Color Run i Sverige. Bakom projektet står även i år Stålmarck Live, som är The Color Run Nordics samarbetspartner i Sverige.

– Det är superkul. Vi provade lite försiktigt förra året, men nu går vi fullt ut. Tävlingen kommer att köras i åtta städer och det är ett event som växer fantastiskt mycket om man tittar på löparantal, säger Tomas Stålmarck, vd på Stålmarck Live, till Dagens Media.

Enligt ett pressmeddelande ska loppen arrangeras i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Lund, Gävle, Linköping samt en åttonde stad som ännu inte är offentliggjord.

Tävlingen går ut på att de tävlande går eller springer fem kilometer och under tiden får färg kastad på sig.

– Det låter helt absurt när man försöker förklara det, men det är det roligaste event jag någonsin har varit med på, säger Tomas Stålmarck.

Inom sponsorförsäljningen arbetar The Color Run med Sponsorsäljarna AB, men Tomas Stålmarck vill ännu inte berätta vilka tävlingens officiella sponsorer i Sverige är.

– Det är ett antal stora sponsorer, men de vill lansera det själva. Överlag är det här är ett toppenevenemang för sponsorer. Det är människor som springer sitt första lopp och det är en helt alkoholfri jättefest. Ur ett sponsorperspektiv är det perfekt.

Tidigare har Stålmarck Live genomfört bland annat UEFA:s invigning av fotbolls-EM i Göteborg, Gyllene Hjulet samt delar av turnén Reebok Crossfit Challenge.

The Color Run Nordic ägs av BNC Group.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.