Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Event/sponsring

Telia bryter med Way Out West

Publicerad: 28 september 2012, 07:41
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:09

Efter sex år som huvudsponsor avslutar Telia sitt samarbete med Way Out West.

Ämnen i artikeln:

TeliaWay out WestLuger

KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


Telia har varit festivalens huvudsponsor sedan starten 2007. Nu avslutas samarbetet och Way Out West inleder jakten på en ny huvudsponsor.

– Det finns inga hard feelings mellan oss och Telia. Det är ett ömsesidigt beslut som bland annat bottnar i Telias behov att se över sitt varumärke, säger Patrick Fredriksson, medgrundare av Luger, till dagensmedia.se.

En anledning är Telias svårigheter med att säkerställa mobiltäckningen på festivalområdet.

– I år var de på god väg, men så länge de inte lyckas helt känner de att risken är att de får badwill, fortsätter han.

Way Out West lägger stor vikt vid socialt ansvarstagande. I år tog festivalen beslutet att bara servera vegetarisk mat på festivalområdet, ett beslut som väckte massiv uppmärksamhet och en hel del starka reaktioner.

Samtidigt utreds Telia Sonera just nu för mutbrott efter anklagelser om samröre med Uzbekistans diktators familj i samband med köpet av en 3g-licens i landet.

Finns det någon koppling mellan de händelserna och beslutet att avbryta samarbetet?

– Det finns ingen direkt koppling men det är väldigt viktigt för oss att våra samarbetspartner delar våra värderingar. Vi månar om vårt sociala ansvar och kommer välja framtida samarbetspartner med ännu större omsorg, säger Patrick Fredriksson.

Enligt Nicholas Rundbom, presschef för mobilitetstjänster på Telia, finns det ingen som helst koppling mellan att samarbetet med Way Out West avslutats och övriga händelser i bolaget.

– Det är Telia som har valt att avsluta samarbetet med Way Out West. Vårt samarbete var varit lyckat, men vi gör kontinuerligt utvärderingar av alla samarbeten och nu väljer vi att avsluta sponsorskapet av flera olika anledningar, säger han.

Vilka då?

– Det kan jag inte säga, det är en intern fråga.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev