Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Tele2:s vd: ”De som gör så här måste sluta hanteras med silkesvantar”

Publicerad: 20 September 2013, 08:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:34

Thomas Ekman, vd på Tele2 – som står bakom både Tele2 Arena och är storsponsor i Hammarby – är mycket upprörd efter gårdagens skandalscener på arenan.


Ämnen i artikeln:

HammarbyTele2

Domaren tvingades avbryta matchen mellan Hammarby och Gais igår, när ett stort antal huliganer tog sig bort till Gais klack, där de kastade knallskott, mynt och stolar över motståndarlagets supportrar.

Tele2 har gjort en jätteinvestering i den nya arenan, vid Globen söder om Stockholm, där skandalscenerna utspelade sig.

Hur mycket mobiloperatören har betalat för att namnge arenan är inte känt, men det rör sig om stora belopp. Swedbank betalade 150 miljoner kronor för att bli namnsponsor till nya nationalarenan i Solna, ett sponsorskap de sedermera gav bort till Friends.

Tele2 är också en av Hammarbys huvudsponsorer, och betalar därmed miljonbelopp för att varje år få förknippas med klubben.

Det är därför inte konstigt att Thomas Ekman, vd för Tele2, är upprörd när Dagens Media ringer upp.

– Det som hände igår är helt oacceptabelt. Verkligen. Nu måste svensk fotboll visa krafttag för att det här inte ska hända igen, säger Thomas Ekman till Dagens Media.

Hur påverkar den här typen av händelser Tele2:s vilja att fortsätta investera i svensk fotboll?

– Vår investering i svensk fotboll är långsiktig, och vi tycker om att ha vårt namn på arenan. Men det kan inte få fortsätta på det här sättet. Svensk fotboll måste rycka upp sig och skärpa till sig, för det här funkar inte. Vi ska som sponsor bidra med allt vi kan för att hjälpa.

Thomas Ekman fortsätter:

– Det är ju katastrof när barnfamiljer hamnar mitt i slagsmål, det tror jag alla förstår. De som gör så här måste sluta hanteras med silkesvantar.

LÄS OCKSÅ:

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

HammarbyTele2

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.