Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Taste PR tar Tarantino till Rigoletto

Publicerad: 10 juli 2009, 11:45
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:18

Quentin Tarantino kommer till Rigoletto för att marknadsföra sin film "Inglourious Basterds". Taste PR fixar festen.


Filmen "Inglourious Basterds" handlar om en grupp amerikanska judiska soldater som är på nazist-jakt i Frankrike under Andra Världskriget. Den 21 augusti har den premiär i Sverige.

En månad före, den 20:e juli, är det pressdag. Då kommer både regissören Quentin Tarantino och huvudrollsinnehavaren Christoph Waltz till Sverige och agerar dragplåster.

– Det betyder väldigt mycket. Det är mitt i sommaren men jag tror ändå att medierna vill rapportera, säger Mats Jegéus, marknadschef på distributören UIP.

Duon ska träffa journalister från tv, print och webb, säger Mats Jegéus.

Han är speciellt nöjd med att österrikaren Christop Waltz kommer hit.

– Han vann pris för bästa manliga huvudroll i Cannes. Om man sett filmen, vilket få i Sverige gjort, förstår man varför.

På kvällen ordnas också en galafest.

– Det blir röd matta och fotoblixtar, säger Mats Jegéus, som gett pr-byrån Taste PR uppdraget att sköta både pressdagen och festen.

– De har gjort sådant här förut, både för oss och andra filmdistributörer. Vi känner oss trygga med varandra, säger Mats Jegéus.

 Marianne Djudic på Taste PR säger att hon förväntar sig journalister från hela Skandinavien.

– Tarantino är en av få av de nyare regissörer som är intressanta att träffa. Vi har haft flera stora regissörer här men det är oftast bara cineaster som vet vilka de är. De har inte samma stjärnstatus, säger hon.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.