tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Event/sponsring

Svenska Spel i samarbete med e-sportbolag

Publicerad: 8 augusti 2018, 12:15
Uppdaterad: 8 augusti 2018, 12:33

Svenska Spel sponsrar Esen e-sport. Foto: Piotr Drabic/Wikimedia

Speljätten sponsrar Esen e-sports produktion och aktivering inför vm-kvalet: "Att Svenska Spel går in långsiktigt i e-sport känns som ett erkännande", säger vd:n Joakim Stenberg.

Ämnen i artikeln:

e-sport

JN


Esen e-sports, som är ett renodlat publikt e-sportbolag, har sedan tidigare ett flerårigt avtal med Svenska e-sportföreningen, om att arrangera, sända och paketera VM-kvalet. Inför årets VM går Svenska Spel in som sponsor.

Joakim Mörnefält är kommunikationsdirektör på Svenska Spel:

Svenska Spel tror starkt på svensk e-sport och vill också kunna erbjuda spel på det framöver. Vi gick tidigare i år in som huvudsponsor till landslaget och Svenska e-Sportföreningen. Vårt nya samarbete med Esen e-sports hjälper till att bredda intresset för e-sporten och säkerställer ett proffsigt genomförande av VM-kvalet, säger han.

De svenska VM-kvalen äger rum under augusti och avslutas med en final i Stockholm i inledningen av september. Vinnande lag kommer att representera Sverige i det 10:e världsmästerskapet i e-sport som arrangeras av det internationella e-sportförbundet. Finalerna spelas i Taiwans näst största stad Kaohsiung, i en arena som har plats för 15.000 besökare. Cirka 48 nationer deltar.

– E-sport är ett globalt fenomen och en precisionssport som många andra idrotter. Att Svenska Spel som går hand i hand med idrott nu går in långsiktigt i e-sport känns som ett erkännande. Sverige har sedan länge varit ledande inom e-sport och genom att fler svenska storföretag som Svenska Spel går in och sponsrar dess framfart tar vi ytterligare steg för att etablera e-sporten som en erkänd sport. säger Joakim Stenberg som är vd på Esen e-sports.

 

 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev