Svenska Spel i samarbete med e-sportbolag

2018-08-08 14:15  
Svenska Spel sponsrar Esen e-sport. Foto: Piotr Drabic/Wikimedia

Speljätten sponsrar Esen e-sports produktion och aktivering inför vm-kvalet: "Att Svenska Spel går in långsiktigt i e-sport känns som ett erkännande", säger vd:n Joakim Stenberg.

Esen e-sports, som är ett renodlat publikt e-sportbolag, har sedan tidigare ett flerårigt avtal med Svenska e-sportföreningen, om att arrangera, sända och paketera VM-kvalet. Inför årets VM går Svenska Spel in som sponsor.

Joakim Mörnefält är kommunikationsdirektör på Svenska Spel:

Svenska Spel tror starkt på svensk e-sport och vill också kunna erbjuda spel på det framöver. Vi gick tidigare i år in som huvudsponsor till landslaget och Svenska e-Sportföreningen. Vårt nya samarbete med Esen e-sports hjälper till att bredda intresset för e-sporten och säkerställer ett proffsigt genomförande av VM-kvalet, säger han.

De svenska VM-kvalen äger rum under augusti och avslutas med en final i Stockholm i inledningen av september. Vinnande lag kommer att representera Sverige i det 10:e världsmästerskapet i e-sport som arrangeras av det internationella e-sportförbundet. Finalerna spelas i Taiwans näst största stad Kaohsiung, i en arena som har plats för 15.000 besökare. Cirka 48 nationer deltar.

– E-sport är ett globalt fenomen och en precisionssport som många andra idrotter. Att Svenska Spel som går hand i hand med idrott nu går in långsiktigt i e-sport känns som ett erkännande. Sverige har sedan länge varit ledande inom e-sport och genom att fler svenska storföretag som Svenska Spel går in och sponsrar dess framfart tar vi ytterligare steg för att etablera e-sporten som en erkänd sport. säger Joakim Stenberg som är vd på Esen e-sports.

 

 

 

 

Janne Naess

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt