Studio Total bakom pengabränningen

Feministiskt Initiativ bränner upp 100 000 kronor i Almedalen. Bakom pr-tricket står Studio Total.

Pengabålet, som utannonserades på måndagskvällen genom ett pressmeddelande från partiet, följdes av ett enormt pressuppbåd. Syftet med aktionen är att skapa uppmärksamhet kring att män i snitt tjänar 20 procent mer än kvinnor.

– Detta kan tyckas vara desperat. Men det är det också, för alla de kvinnor som får sämre lön för att de är just kvinnor, säger Gudrun Schyman, och fortsätter:

– För de här pengarna får vi inte ens en halvsida i kvällspressen.

Bakom kampanjen ligger Studio Total, som skänker sina egna privata pengar.

– Vi hade först tänkt att köpa en båt för pengarna. 100 000 kronor är det vi tjänar mer varje år för att vi är män, så vi tyckte det här var bättre, säger Per Eriksson på Studio Total.

Det var också reklambyrån som kontaktade FI, och inte vice versa.

– Vi tycker att detta är en viktig fråga. Det handlar inte om välgörenhet utan om rättvisa, säger duon.

Det är i dagsläget inte klart om samarbetet mellan byrån och partiet ska fortgå.

Studio Total är en Malmöbaserad rekalmbyrå som legat bakom flera uppmärksammade kampanjer de senaste åren. Bland annat skapade de stora rubriker i Almedalen för ett par år sedan med det påhittade Kulturpartiet. Byrån låg också bakom fejkbloggen Black Ascot.

Martin Schori

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt