Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Event/sponsring

Storbråket - landslaget kan tvingas bära H&M:s kläder

Ett stort bråk rasar mellan Svenska Olympiska kommittén (SOK) och Svenska Fotbollsförbundet (SvFF). Detta efter att SOK kan tvinga landslaget att bära H&M:s kläder under OS. Trots att landslaget har ett kontrakt med Adidas.

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se


Publicerad: 19 April 2016, 09:13
Uppdaterad: 20 April 2016, 07:12

Ämnen i artikeln:

H MSvenska fotbollsförbundet

SOK väntas under dagen att rösta igenom ett förslag som gör att det svenska landslaget i fotboll tvingas bära H&M:s kläder under OS i Rio, berättar Expressen.

Landslaget har nämligen redan ett kontrakt för matchklädsel med Adidas och bryter man detta kontrakt väntar ett vite i miljonklassen.

Nu är splittringen total mellan SOK och SvFF, där SOK:s avgående ordförande, Stefan Lindeberg, säger följande om hurvida landslaget kommer fullfölja sitt kontrakt med Adidas "det är klart att de inte kommer att göra. Det skulle vara ett regelbrott som flagrant bryter mot allt som gäller i OS" till Expressen.

Håkan Sjöstrand, generalsekreterare för SvFF menar däremot att landslaget inte har några intentioner att avbryta sitt kontrakt med Adidas.

"Vi är väldigt nöjda med Adidas kläder som nu är en del av vår identitet. Det är i de matchställen vi tagit oss till OS och det är i de ställen vi vill fortsätta vinna våra matcher" säger Sjöstrand till Expressen.

Dagens Media har varit i kontakt med H&M:s pressavdelning som vill inte kommentera klädvalen under OS, utan hänvisar alla frågor till SOK.

Dagens Media har även sökt Adidas för en kommentar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.