Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Stockholm får Eurovision

Publicerad: 8 Juli 2015, 07:07
Uppdaterad: 14 December 2015, 12:08

Nu står det klart att Eurovision Song Contest ska hållas i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

SVTEurovision Song Contest

Förra gången Sverige kammade hem Eurovision Song Contest hölls tävlingen i Malmö. Nu har turen kommit till Stockholm där tävlingen ska arrangeras nästa år.

Arenan som får prestigeuppdraget blir Globen.

– Jag ser fram emot att välkomna hela Europa till Stockholm och ett av världens största tv-evenemang. Eurovision Song Contest är både en musikfest och en folkfest och i Stockholm ska vi bjuda på båda två, säger SVT:s vd Hanna Stjärne, i ett pressmeddelande.

Själva tävlingen ska hållas i Globen, presscentret blir på Hovet och delegationsområdet hamnar i Annexet. Men det finns även planer på att införliva Tele2 Arena i arrangemanget.

Överenskommelsen med Stockholms stad innebär att SVT ansvarar för alla delar kopplade till tv-produktionen, medan Stockholm håller i logistiklösningar, festligheter för de medverkande delegationerna, tillresta fans och internationell press.

När Eurovision Song Contest arrangerades i Malmö 2013 hade SVT en budget med ett tak på 125 miljoner kronor, vilket då var den lägsta budgeten på länge. Totalt sågs finalen 2013 av drygt 3,4 miljoner svenskar, den högsta tittarsiffran på sex år.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTEurovision Song Contest

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.