Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Event/sponsring

Stadium om dopingskandalen: ”Vi ser allvarligt på situationen”

Publicerad: 2 mars 2016, 08:38
Uppdaterad: 2 mars 2016, 15:40

"Vi på Stadium är emot all form av orent spel inom idrottens värld."


Ämnen i artikeln:

Stadium

Efter Abeba Aregawis dopingskandal har Hammarby Friitdrott valt att avbryta samarbetet med löperskan. Beslutet fattades efter ett krismöte som skedde natten till onsdag. Stadium som är en av Hammarbys samarbetspartners väljer nu att säga sitt.

Hur ser ni på det som hänt?

– Vi på Stadium är emot all form av orent spel inom idrottens värld, såsom exempelvis doping. Vårt huvudincitament för att samarbeta med Hammarby Friidrott är att stötta ungdomssidan, vilket vi ämnar att fortsätta göra för att möjliggöra att fler barn och ungdomar får möjlighet till ett aktivt liv, säger Angelica Larsson, tillförordnad pr- och informationschef på Stadium Sverige.

Nu abryter ju Hammarby samarbetet med löperskan. Men kunde det ha påverkat ert fortsatta samarbete om de hade valt att inte göra det?

– Det här är givetvis inget som är positivt för varken friidrotten eller svensk sport överlag och det är en diskussion framåt. Vi kommer föra en dialog med klubben och tillsammans invänta det slutliga beskedet kring detta potentiella dopningsfall, Angelica Larsson.

Johanna Holmgren

johanna.holmgren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Stadium

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.