Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Event/sponsring

Sponsorerna välkomnar Blatters avgång

Publicerad: 3 juni 2015, 06:32
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:59

Fifas huvudsponsorer lättade över avgångsbeskedet.


Ämnen i artikeln:

AdidasCoca-Cola

Fyra dagar efter att Sepp Blatter omvalts som ordförande för Fifa, meddelade han på tisdagen oväntat sin avgång vid en preskonferens.

Hans egen motivering är att han inte känner tillräckligt stöd bland världens fotbollssupportrar, men det förekommer även uppgifter om att Sepp Blatter är ett av föremålen för FBI:s pågående utredning om mutbrott inom Fifa.

Efter beskedet att Fifa utreds för korruption uttryckte de flesta av organisationens huvudsponsorer sin oro i officiella uttalanden, där de uppmanade till transparens och krafttag. Ingen har dock officiellt sagt sig vara beredd att dra tillbaka sitt stöd eller kräva Blatters avgång.

Efter Blatters tillkännagivande har dock flera av sponsorerna gjort uttalanden om att de välkomnar beskedet.

Coca-Cola säger att beskedet är "ett positivt steg för sport, fotboll och fans" och att man räknar med att Fifa tar krafttag för att reda ut alla frågetecken och återupprätta fotbollsfansens förtroende för organisationen.

Enligt Adidas är Blatters besked ett steg i rätt riktning för att Fifa ska bli en mer transparent organisation, medan McDonalds beklagar att anklagelserna om korruption inom Fifa kastar en skugga över sporten, och att Blatters avgång är ett viktigt första steg för att reformera organisationen och få tillbaka fansens förtroende.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

AdidasCoca-Cola

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev