Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag24.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Sponsorerna om kvällens derby: "Hoppas på en fotbollsfest"

Publicerad: 22 Maj 2013, 12:47
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:45

Ikväll möts AIK och DIF i det första derbyt på Friends Arena – och storsponsorerna Åbro och Stadium hoppas på en riktig fotbollsfest.


Ämnen i artikeln:

AIKDjurgårdens IFÅbro

Inledningen av fotbollsallsvenskan präglades av huliganskandaler, och en avbruten match mellan Djurgården och Mjällby.

I kväll är det dags för Friends arenas första derby, då stockholmslagen AIK och DIF drabbar samman. AIK:s huvudsponsor Åbro känner ingen oro för huliganproblem inför kvällens match. 

– Vi hoppas på en bra fotbollsfest. Jag tror inte att det kommer att bli några bråk under kvällens match. Klubbarna har stor erfarenhet av derbyn vid det här laget och de gör ett bra jobb för att motverka våld och huliganism, säger Henrik Dunge, vd och sponsoransvarig på Åbro, till Dagens Media.

Stadium, som sponsrar både AIK och DIF, hoppas på en bra fotbollskväll utan våldsamheter.

– Vi måste förutsätta från klubbarna och övriga partners att alla åtgärder som är möjliga vidtas för att skapa en bra kväll för alla, säger Lars-Johan Strand, marknadschef på Stadium.

I går skrev DN om den dåliga säkerheten på Friends Arena. Henrik Dunge tror däremot att Friends arena kan bidra till lugnare matcher.

– Den nya arenan är mycket trevligare än Råsunda och det tror jag kommer ha positiv inverkan på supportrarna. Tyvärr är det ju fortfarande lite problem med logistiken kring arenan och det är tråkigt för den vanliga publiken. Den dåliga logistiken kanske gör så att vissa drar sig för att komma på matchen.

Om det blir fortsatta problem med våldsamheter i samband med fotbollsmatcher, så kan det komma att påverka Åbros investeringar i fotbollen.

– Läktarvåld och huliganism påverkar såklart vårt sponsorskap. Det är viktigt att klubbarna kan erbjuda både publiken och sponsorerna en bra upplevelse utan våld. Vi ser att klubbarna blir bättre och bättre på att bearbeta problemen med våldsamma supportrar, säger Henrk Dunge.

Även Stadiums sponsorskap påverkas av oroligheter kring fotbollsmatcher.

– Det påverkar givetvis mycket. Vår sponsringstrategi att skapa och utveckla knattefotboll upp till elit står fast. Vi tar kraftigt avstånd från allt och alla som använder fotbollens arena för att bruka våld, säger Lars-Johan Strand.

AIK och DIF arbetar konstant med att förbättra säkerheten på och kring fotbollsmatcherna. Både Åbro och Stadium anser att klubbarna gör ett bra jobb.

– Om man tänker på att organisationerna inom klubbarna är hyfsat små måste jag säga att de gör ett mycket bra jobb i arbetet för en trevligare läktarkultur, säger Henrik Dunge.

– Klubbar med sponsorer fortsätter aktivt att arbeta för att skapa en bättre miljö. Något vi märker skapar skillnad, men det finns mycket kvar att göra, säger Lars-Johan Strand.

Frida Wickberg

Ämnen i artikeln:

AIKDjurgårdens IFÅbro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.