Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag24.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Sponsorerna krigar om Charlotte Kalla

Publicerad: 19 Februari 2014, 06:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:47

Enligt manager Keith Karlsson kommer Kalla skriva nya sponsorkontrakt efter OS-succén.


Ämnen i artikeln:

Charlotte Kalla

Efter stor succé under OS i Sotji, med två individuella silver och ett stafett-guld, sitter Charlotte Kalla i en mycket tacksam förhandlingssits. Hennes manager Keith Karlsson säger till Expressen att det nu finns flera sponsorsamarbeten att ta ställning till.

– Jag kommer presentera en meny för henne och vissa saker lär falla henne i smaken, men det får inte ta för mycket tid.

Sponsoravtalen kommer att skrivas under och offentliggöras när världscupen är över. I år avslutas den med tävling på hemmaplan i Falun den 16 mars.

– Vi kommer sätta oss ner och skriva avtal under våren. Hon är redan en OS-drottning, så självklart är det enklare att sälja in en världsstjärna, säger Keith Karlsson till Expressen.

– Uppmärksamheten kring henne är stor. Det gäller att smida medan järnet är varmt.

Skidåkarens bolag Charlotte Kalla AB omsatte enligt senaste årsredovisningen 3,3 miljoner kronor.

Idag har Kalla bland annat ett omfattande avtal med gruvjätten LKAB, som till exempel inneburit att hennes personlige tränare Magnus Ingesson kunnat medverka på heltid under hela säsongen.

– LKAB är den äldsta och en av mina viktigaste samarbetspartners i min satsning mot fortsatta framgångar. Vårt samarbete står för mina norrbottniska rötter och förknippas för mig med trygghet och långsiktighet. LKAB vågade både tro och satsa på mig som ung skidåkerska och jag är stolt att få förknippas med dem, har Charlotte Kalla tidigare sagt om samarbetet.

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Charlotte Kalla

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.