Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Sponsorer lämnar Kiruna IF efter hyllad HBTQ-satsning

Publicerad: 24 September 2014, 05:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:28

Hockeylaget Kiruna IF:s HBTQ-satsning har inte fallit i god jord hos alla.


Kiruna IF:s HBTQ-satsning lanserades i somras och går bland annat ut på att laget genomgår en "HBT-certifiering" och på att a-lagsspelarna i föreningen bär en regnbågsfärgad matchtröja.

Satsningen har hyllats men nu berättar Expressen att flera sponsorer valt att inte stötta klubben längre.

– Det stämmer. Det sammanfaller ju med att gruvindustrin går ner, men samtidigt är det lite för många för att man inte ska dra slutsatsen att vissa av dem lämnar just på grund av vårt ställningstagande, säger Kirunas ordförande Johan Köhler till Expressen.

Han säger sig också vara besviken över sponsorernas agerande.

– Men vi var beredda på det. Anledningen till att drog i gång det här var just för att vi visste att det fanns ett stort motstånd mot att homosexuella skulle få spela ishockey och liknande.

– Vi vet att det finns folk som i princip tycker att det ska vara ett bögfritt Kiruna, säger klubbens ordförande Johan Köhler.

På Expressens fråga om sponsorerna sagt rakt ut att de lämnar på grund av satsningen svarar Jonas Köhler.

– Nej, det vågar de inte göra. Ett företag som säger det öppet hade haft svårt att få jobb. Däremot har vi haft funktionärer som har varit väldigt tydliga med att de aldrig mer vill sätta sin fot i vår ishall på grund av vår satsning.

Kiruna IF har nu hamnat i ett ekonomiskt trångmål då laget inte kunnat få in tillräckligt många sponsorer för att täcka upp för de som lämnat.

LÄS OCKSÅ:

FÖR DAGENS MEDIAS PRENUMERANTER:

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.