fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Event/sponsring

Spelar i H&M-kläder – trots konflikten

Publicerad: 3 augusti 2016, 14:56

Fotbollslandslaget spelar i H&M-kläder i kväll trots att fotbollsförbundet velat spela i kläder från Adidas.

Ämnen i artikeln:

AdidasSponsring

DA

Daniel Augustsson

daniel.augustsson@dagensmedia.se


I kväll tjuvstartar OS när fotbollsturneringen drar igång. För svenskorna blir det i H&M-kläder trots att fotbollsförbundet fört en lång kamp om att slippa.

Under året har det rasat en konflikt mellan Svenska Fotbollsförbundet och Svenska Olympiska Kommittén, som Dagens Media tidigare rapporterat om. Bråket har handlat om kläder, närmare bestämt vilka kläder de svenska fotbollslandslagen ska spela i under OS i Rio.

Det eskalerade i våras när IOK:s årsmöte röstade igenom att landslagen ska bära H&M-kläder under OS trots att fotbollsförbundet krävde att få spela i kläder från sin egen sponsor Adidas.

– I avtalet med Adidas finns en överenskommelse om exklusivitet, att vi alltid ska uppträda i deras matchkläder och det är också vad vi själva vill. Vi ser framför oss att vi spelar i våra vanliga Adidas-ställ och det är fortfarande några månader innan vi ska spela premiärmatchen, sa förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Aftonbladet då.

Nu står det alltså klart att det ändå blir H&M-kläder som Caroline Seger och hennes lagkamrater kommer ha på sig i kväll när OS smygstartar med Sverige-Sydafrika.

– Vi spelar i H&M-kläder i kväll, så ser det ut, säger Håkan Sjöstand till Dagens Media.

Vad har fått er att ändra er?

– Vi har varit tydliga med vad vi ville men nu blev det inte så. Det är IOK som äger den chartern. Det är processen runt omkring som vi framförallt inte tycker har varit bra just eftersom vi spelat i våra egna kläder tidigare.

Hur har Adidas reagerat på det?

–Adidas tycker det är olyckligt men de förstår situationen.

Får ni ge någon kompensation till Adidas?

– Hur exakt konsekvenserna blir kan jag inte gå in på, men vi har hittat en lösning.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev