Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Skoda sponsrar hockey

Publicerad: 19 November 2010, 07:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:31

Skoda blir en av huvudsponsorerna till Svenska Ishockeyförbundet.


Ämnen i artikeln:

Skoda

Samarbetet innebär bland annat att biltillverkarens logotyp kommer att synas på Tre Kronors matchtröjor under samtliga landskamper. Loggan kommer även att synas i två tekningscirklar under åtta hemmamatcher och en Skodabil kommer även att vara uppställd på arenan under hemmamatcherna.

Dessutom ska sponsringen aktiveras på olika sätt med bland annat kundaktiviteter och det kommer även att synas i marknadsföringen.

Skoda blir tillsammans med Svenska Spel och Bauhaus huvudsponsorer. Skoda har även tidigare varit involverad i ishockeyn, men då främst med juniorlandslaget och Tv-pucken. Dessutom har biltillverkaren sponsrat ishockey-vm under 19 år.

– Det här ligger helt i linje medvår sponsringsstrategi från vår huvudman Skoda Auto. Så när vi fick möjligheten att sponsra ett av Sveriges mest populära landslag kändes det helt naturligt. Det är också en bra tidpunkt att gå in nu, säger Henrik Svensson, press- och sponsringsansvarig på Skoda Sverige.

Avtalet sträcker sig över tre år, men exponeringsmöjligheterna ska omförhandlas varje år.

Hur mycket lägger ni på sponsringen?

– Den exakta siffran vill jag inte uppge, men i förhållande till vad vi får tycker jag att det är rimliga pengar.

Vad hoppas ni att sponsorskapet ska ge?

– Vi vill ta en tydlig position kring svensk ishockey, men till sist vill vi så klart sälja bilar. Tre Kronor är ett starkt varumärke som också stärker vårt varumärke enormt mycket. Förhoppningen är att fler ska tänka Skoda när de ska köpa en ny bil.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Skoda

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.