Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Skoda delar ut hockeyutrustning

Publicerad: 12 Februari 2015, 09:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:13

För att ge säkra svensk hockeys framtid lanserar Skoda Hockeyfonden 2.0. Skydd, byxor, handskar, hjälmar och klubbor ska delas ut till utvalda barn upp till tio år.


Skoda tar ett nytt grepp på satsningen Hockeyfonden. Varje år ska företaget dela ut startkit till hockeysugna barn från familjer med begränsad ekonomi.

– Det här är ett sätt för oss att ge tillbaka till ungdomshockeyn. Många klubbar kämpar för att få in spelare och då behövs det utrustning. Vilket många familjer kanske inte har råd med, säger Mikael Sandberg, pressansvarig på Skoda Sverige, till Dagens Media.

Startkiten kommer att finnas för barn upp till tio år och ska innehålla arm- och benskydd, byxor, axelskydd, handskar, hjälm och klubba. Värdet är en miljon kronor per år.

– Vi räknar på att ett startkit kostar 1000 kronor, så då kan vi dela ut 1000 stycken. Det blir alltså många som kan ta del av det och det gör att den nya Hockeyfonden blir tillgänglig för flera.

Tidigare fungerade Hockeyfonden som en fond som föräldrar, klubbar och andra eldsjälar inom hockeyn kunde ansöka om pengar från.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.