Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Rosengrens, Bagges och Engbergs skivbolag i konkurs

Publicerad: 1 November 2010, 15:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:33

Zaphire Group, med Björn Rosengren, Peppe Engberg och Henrik Dam i spetsen skulle "återupprätta det svenska musikundret". Men nu har företaget gått i konkurs, kan dagensmedia.se berätta. "Det funkade inte", säger Björn Rosengren.


Det var i februari som Zaphire Group drog igång sin verksamhet. Med delägare som Anders Bagge, förre näringsministern Björn Rosengren, advokaten Peter Näslund och medieentreprenören Peppe Engberg skulle man "jobba nära näringslivet och utveckla distrubitionen av musiken".

Zaphire Group skulle också marknadsföra och sälja in Anders Bagges produktioner, inklusive "Made in Sweden".

– Skivbranschen har gjort det grundläggande misstaget att försöka förhindra utvecklingen istället för att anpassa verksamheten till de nya förutsättningarna, vilket lett till att skivförsäljningen i det närmaste halverats bara under det senaste decenniet, sa vd:n Michael Karlsson till dagensmedia.se vid starten.

Men nu har företaget gått i konkurs. Björn Rosengren, tidigare ordförande i bolaget har lämnat styrelsen och Zaphire Group saknar styrelsordförande.

– Jag vet ingenting om detta förutom att jag har förlorat pengar. Jag lämnade bolaget i somras, säger Björn Rosengren till dagensmedia.se.

Varför slutade du?

– Det funkade inte, man gör sina dåliga affärer. Att de har gått i konkurs visste jag inte.

Även Henrik Dam tar i dag avstånd från Zaphire.

– Jag själv lämnade bolaget på egen begäran i mars, men kvarstannade som passiv delägare. Jag sitter kvar med förluster och värdelösa aktier och har förlorat pengar.

Hur mycket pengar handlar det om?

– Det vill jag inte svara på.

Anders Bagge distansierar sig också från projektet. Läs hans kommentarer här.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.