Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Rockbjörnen gör comeback i sommar

Publicerad: 3 Maj 2010, 09:56
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:52

Ny tid, ny plats och fler kategorier står på menyn när Aftonbladet väljer att förnya sin musiktävling.


Rockbjörnen har i 30 års tid gått av stapeln i januari. Men inför 2010 valde man att bryta traditionen, och lät tävlingen gå i ide över vintern. Aftonbladet är företegen om hur nya Rockbjörnen kommer att se ut och var den kommer hållas, men avslöjar att tävlingen kickar igång i augusti.

– Ja, det kommer att bli ett sommarevent med prisutdelningar och omröstningar via Aftonbladet. Jag kan också säga att en del nya kategorier tillkommer, säger Nils Franchell, kommunikationschef på Aftonbladet.

Anledningen till flytten var att Aftonbladet tyckte att det var läge för förändring i och med musikbranschens nya villkor och förutsättningar.

– Vi vill ligga i tiden. Musikbranschen ser inte ut på samma sätt längre, man ger inte ut skivor vid särskilda tider på året längre, nu sker det under hela året och på olika sätt. På sommaren är det mest action med många festivaler, och därför lägger vi Rockbjörnen då.

Therese Johansson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.