Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Riksdagen ratar sponsrinsgstopp i SVT

Publicerad: 19 Mars 2012, 14:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:29

Samtliga riksdagspartier – inklusive Moderaterna – motsätter sig kulturministerns förslag om totalt sponsringsstopp i SVT.


Ämnen i artikeln:

SVTModeraternaSocialdemokraternaLena Adelsohn Liljeroth

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth har varit tydlig med att hon vill förbjuda all sponsring och produktplacering i SVT, med motiveringen att public service ska vara helt oberoende och inte konkurrera med de kommersiella kanalerna.

Hennes förslag möter dock stort motstånd i riksdagen.

Enligt tidningen Riksdag & departement är samtliga riksdagspartier, inklusive Moderaterna, överens om att SVT ska få fortsätta sända sponsrade program, för att även i fortsättningen ha möjighet att sända attraktiva och dyra sportevenemang.

Enligt tidningen har riksdagens kulturutskott skrivit ett tillkännagivande till regeringen, baserat på en motion från Socialdemokraternas talesperson i mediefrågor, Berit Högman, där man uppmärksammar kulturministern om sin ståndpunkt.

– SVT måste ha ett brett utbud även i framtiden. Annars riskerar vi att det blir tråk-tv, och att allt färre tittar, säger Berit Högman till tidningen.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.