Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Reebok satsar på Husby

Publicerad: 19 Juni 2014, 06:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:34

Sportföretaget lånar ut utrustning till unga i Husby, Kista och Akalla – i projekt av Djurgården och Stockholms kommun.


Ämnen i artikeln:

ReebokDjurgården

Ishockey uppfattas ofta som en dyr sport som många familjer därför väljer bort. I projektet "Ishockey för alla" vill Stockholms kommun att fler ska ges möjlighet att testa på sporten. Satsningen drivs tillsammans med Djurgården Hockey, som traditionellt varit aktiva i Stockholms norra förorter.

Under många år har Reebok Hockey sponsrat Djurgården Hockey.

– Vi har ett befintligt avtal som huvudsponsor för produktdelen till dem, säger Robert Zaring, Reebok Hockeys europeiske marknadsdirektör, till Dagens Media.

Sportföretaget tillfrågades av Djurgården Hockey om att delta i projektet, och kommer att låna ut produkter till de unga som vill testa nationalsporten. Reebok lånar ut ett paket med handskar, hjälm, skridskor, halsskydd och klubba.

– Vi vill ta bort myten om att hockey är otroligt dyrt. Det är dyrt när du är 15-16 år, får tacklas, och behöver de bäst produkterna. Men inte när man är yngre.

Projektet i Stockholm är en del i Reeboks arbete för att bredda antalet unga utövare. En annan del är det startkit som bolaget tagit fram och som säljs i samarbete med Intersport.

– Nu pushar vi för det mer och mer. Det är en satsning med Intersport och Svenska Ishockeyförbundet, säger Robert Zaring.

Som en del i "Ishockey för alla" kommer Djurgården Hockey även att besöka skolor i området, genomföra aktiviteter i området och bjuda in ungdomar till Hovet för att gå på hockey. Djurgårdens a-lag förlägger även träningar till området, och klubbens juniorlag och damlag kommer att spela några av sina matcher i Husby Ishall.

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ReebokDjurgården

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.