Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Event/sponsring

Rättighetsbråk när Stockholm International Horse Show läggs ner

Publicerad: 21 mars 2012, 10:19
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:29

Stockholm Globe Arenas kopplar in jurister när Ridsportförbundet flyttar sin internationella ridsporttävling till Swedbank Arena.


Ämnen i artikeln:

Stockholm Globe Arenas

Stockholm International Horse Show går i graven efter 2013, då avtalet mellan Stockholm Globe Arenas och Svenska Ridsportförbundet löper ut. Istället flyttar Ridsportförbundet tävlingarna till den nya nationalarenan, Swedbank Arena, och byter namn till Sweden International Horse Show.   

– Vi har drivit och byggt upp det här evenemanget tillsammans över 20 år. Det är inte helt klart hur rättighetsfrågan ser ut, säger Ninni Engberg, vd för Stockholm Globe Arenas.

Stockholm Globe Arenas ville fortsätta samarbetet men fick till svar av Ridsportförbundet att tävlingarna vuxit ur Globen.

– Samtidigt bygger ju också vi en ny arena men det kändes som att de helt enkelt ville testa något nytt, vilket jag kan tycka är synd efter så många års samarbete.

Vad är det som Stockholm Globe Arenas anser sig äga i det här evenemanget?

– Det är väl det vi inte är riktigt överens om men klart är att de inte bara kan flytta ett evenemang som vi varit med och utvecklat i 20 år. Något de själva också verkar vara medvetna om eftersom de nu döpt om evenemanget.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Stockholm Globe Arenas

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev