Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Event/sponsring

PS Communication vände till vinst

Publicerad: 21 januari 2015, 07:21
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:16

PS Communication Sweden går med vinst efter stora förändringar i verksamheten i Sverige.


Ämnen i artikeln:

PS Communication

PS Communication Swedens rörelseresultat för räkenskapsåret 2013/2014, som avslutades i augusti 2014, blev en vinst på 1,4 miljoner kronor. Förra året gjorde bolaget en förlust på 7 miljoner kronor.

Efter ett tufft 2013 för verksamheten i Sverige, har flera förändringar gjorts i bolaget. Bland annat har fem PS-bolag slagits samman för att skapa PS Communication Sweden. En del av verksamheten har också tagits över av byrånätverket Xperience Group, där PS ingår och är den största byrån.

I samband med det slutade även PS-koncernens dåvarande vd Carl-Henrik Stjerna.

– Vi har genomgått en större omorganisation och förändring av företaget, man kan säga att vi har gjort en riktig ”turn-around”, säger Ola Bringle, som ansvarar för den svenska verksamheten, i ett pressmeddelande.

– Vi är varken nöjda eller klara, jag vill inte lämna några prognoser men kan avslöja att innevarande år ser mycket bra ut och att vi kommer att visa ett väsentligt bättre resultat för 2014-2015.

Omsättningen blev 228 miljoner kronor (215 miljoner) och byråintäkten landade på omkring 100 miljoner.

Enligt Ola Bringle har PS Communication gått vinnande ur flera pitcher och upphandlingar den senaste tiden. En av dem är det amerikanska elbilmärket Tesla, som just nu är i Åre för att visa upp sig.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

PS Communication

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev