Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Pride får dubbla presscenter

Publicerad: 13 Juli 2009, 08:18
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:18

Stockholm Pride bygger två presscenter inför årets festival tillsammans med Newsdesk.


Tidigare år har några renodlade presscenter inte funnits utan journalister har fått vända sig till ett mer allmänt informationscentrum. Men i år bygger Newsdesk upp två presscentrum, ett i Gallerian i centrala Stockholm och ett på festivalområdet i Tantolunden.

– Newsdesk sköter ackrediteringen av journalister och vi står för utdelning av presspass. Mellan 650 och 1000 journalister väntas komma, säger Pernilla Åström, projektledare på Newsdesk.

På festivalområdet får presscentret en egen dj och enligt Newsdesk ett välfyllt lager av snacks och glass. Ett omfattande arrangemang för journalisterna hoppas man ska ta emot väl, bland annat då journalisterna, efter önskemål från artisterna på festivalen, inte har tillgång till några vip-områden.

Newsdesk sköter pressdelen online för bland annat en rad mässor.

– Men det blir mer och mer fysiska aktiviteter för oss också. Ofta lite mer nischat mot alternativ media som bloggare och liknande, säger Pernilla Åström.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.