Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Pr-byrå bakom modemarknad i Stockholm

Publicerad: 23 juni 2009, 08:49
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:19

Sthlm Fashion Market väntas locka 10.000 modeintresserade besökare. Arrangörerna söker sponsorer.


I oktober genomförs modemarknaden Sthlm Fashion Market för första gången. Arrangör är nystartade pr- och eventbyrån Musgrove & Friends, grundad av Terron Musgrove.

Idén till en modemarknad växte fram efter kontakter med modeaktörer och klädkedjor.

– Det blir allt fler reor och utförsäljningar. Med modemarknaden hjälper vi modeföretagen att tömma sina lager, men i en snyggt och välproducerat event. Man ska komma bort från känslan av lagerförsäljning, säger Terron Musgrove.

Sthlm Fashion Market kombinerar mode, design och musik, med liveframträdanden, dj-kollektiv och servering.

– Man ska kunna gå runt med en öl i handen och lyssna på musik och kolla på kläder.

Eventet, som är sponsorfinansierat, väntas locka 8.000-10.000 personer. Ett antal sponsorer och två mediepartners, en inom print och en inom tv, har knutits till projektet.

– Vi har kommit ungefär halvvägs med finansieringen. Totalt hoppas vi på sex huvudsponsorer och tre samarbetspartners, säger Terron Musgrove, men vill inte berätta hur mycket det kostar att sponsra eventet.

Marknadsföringen inför Sthlm Fashion Market ska delvis ske via en kampanjsajt och mediepartners, och en print- och webbkampanj efter sommaren. Dessutom har ett antal kända bloggare och modepersonligheter anlitats för att sprida kännedom via sina egna nätverk.

– Vi har spelat in reklamfilmer med personerna själva, som de kommer dela med sig av till sina Facebook-vänner och i bloggar.

Sweet Creatives ligger bakom den grafiska profilen. 

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.