Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag25.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Polisen grep SVT-journalist

Publicerad: 24 September 2011, 06:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:57

Axel Gordh Humlesjö, redaktör på Uppdrag Granskning, greps av polis på Bokmässan då han misstänktes för att planera en attack mot den kontroversielle konstnären Lars Vilks.


Ämnen i artikeln:

BokmässanSVT

I torsdags avslöjade Metro att Bokmässans ledning inte ville att Lars Vilks kom dit. Men på fredagen dök han upp ändå, tätt flankerad av tre säpovakter.

Samma dags greps Axel Gordh Humlesjö av tre civilpoliser. Männen misstänkte nämligen att han planerade att attackera konstnären, som lever under ständiga dödshot.

– De sa att jag hade varit väldigt nära Lars Vilks, något jag inte ens visste, han skulle väl inte ens dyka upp på mässan hade jag läst, säger Axel Gordh Humlesjö till svt.se.

Efter sju-åtta minuter släpptes han.

– Nu känns det okej, men det var en obehaglig upplevelse. Poliserna var onödigt bryska och på mässgolvet började det spridas rykten, det är ju en koncentration av journalister där. Om de ska försöka få tag på terrorister som vill mörda Lars Vilks kanske de inte ska gå på en halvkänd journalist.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

BokmässanSVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.