Petré Event tredubblar omsättningen

2016-01-08 13:37  
Johan Petré och Anna Anka.

Petré Event & PR:s satsning på företagsevent har gett resultat.

Eventbolaget Petré event & PR har funnits sedan 2007 och i huvudsak sysslat med traditionella pr-event. Under det brutna räkenskapsåret 2014/2015 svängde bolaget om och valde att i större utsträckning fokusera på företagsevent. Det har gett resultat.

Enligt det senaste bokslutet omsatte Petré Event & PR 14,8 miljoner kronor under 2014/2015. Det är tre gånger så mycket som året innan då omsättningen landade på 4,9 miljoner kronor. Också åren dessförinnan låg omsättningen kring 5-6 miljoner.

”Bolaget har under räkenskapsåret genomfört en stor satsning som visas genom en ökad omsättning. Bolaget har valt att fokusera i större utsträckning på företagsevent, vilket har genererat betydligt större omsättning än de traditionella PR-event man tidigare uteslutet arbetat med”, skriver Petré Event & PR i årsredovisningen.

Rörelseresultatet försämrades dock och landade på minus 40 911 kronor, jämfört med en vinst på 21 328 föregående år. Resultatet efter finansiella poster var minus 51 557 kronor, jämfört med 18 283 året innan.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt