Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Ölkrig rubbar tennisidyll

Publicerad: 12 juli 2013, 11:46
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:40

Finansmannen Christer Gardell som skapat bryggeriet Solsidan anklagar bryggerijätten Carlsberg för att använda maffiametoder.


Ämnen i artikeln:

SolsidanCarlsberg

Solen skiner i Båstad och törsten stiger hos tennisentusiaster näringslivstoppar på plats.

Men mitt under tenniseventet har en strid blossat upp kring ölet, rapporterar Svenska dagbladet.

Enligt finansmannen och Solsidangrundaren Christer Gardell vars öl blev en storsäljare under fjolårets tennisvecka, ska bryggkoncernen Carlsberg ha blivit offensiva och använda maffialiknande metoder.

"De skänker kylar och utrusning till restaurangerna sedan säger de, "ni får utrusning, men ni får inte sälja Solsidan”. Det är helt otroligt. Jag vet inte ens om man får göra så, men det är så de arbetar. Det borde vara olagligt", säger Christer Gardell i en intervju med SvD:s Carolina Neurath.

Carlsbergs kommunikationschef Henric Byström viftar bort anklagelserna som han anser vara "tagna ur luften" och understryker att bryggeriet har en lång tradition i Båstad. samtidigt bjuder han in Christer Gardell till ett studiebesök på Carlsberg.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

SolsidanCarlsberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.