Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Nöjesguidens Ölmässa är tillbaka – nu med alkoholtillstånd

Publicerad: 10 November 2015, 07:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:22

Pelle Tamleht berättar om nyheterna på årets upplaga av Nöjesguidens Ölmässa och hur de ska undvika förra årets miss.


Ämnen i artikeln:

Nöjesguiden

Nöjesguidens Ölmässa arrangerades för första gången förra året, då 1500 besökare lockades till att prova öl från ett tjugotal Svenska Mikrobryggerier under två dagar.

Den sista helgen i januari 2016 kommer mässan tillbaka, denna gång på Nordic Light Hotel på Vasagatan mitt i centrala Stockholm.

– Det ska bli fantastiskt kul att göra mässan igen, framför allt för att det har funnits ett väldigt stort intresse från folk som hört av sig och undrat om det blir av. När vi hittade en bra lokal kändes det som att allting föll på plats, så nu är det bara att tuta och köra. Ölmässan är ett drömprojekt för mig personlighen, eftersom den kombinerar allting som är kul – mat och dryck och öl som ligger mig varmt om hjärtat, säger Pelle Tamleht, mässansvarig från Nöjesguiden, till Dagens Media.

Förra året omgärdades Ölmässan av en del krångel, då tidningen blev tvungen att ändra lokal i sista minut och dessutom förkorta mässan med en dag. Samarbetspartnern Bakåt:Framåt hade nämligen glömt att fixa alkoholtillståndet som krävs för att kunna servera öl.

Har ni försäkrat er om att ni har alkoholtillstånd den här gången?

– Jag kände på mig att den frågan skulle komma, den är berättigad. Det har visat sig väldigt bra att jobba med hotell eftersom all försäljning då går via hotellet, vilket har varit en nyckel till det hela för vår del. Vi behöver inte hantera frågan på plats, utan det finns folk som kan de delarna bättre än vi. Det fick vi ju lära oss förra gången. Det är fantastiskt tryggt att jobba med hotell över huvudtaget, det finns få saker som inte har hänt på ett hotell.

Ölmässan kommer den här gången att husera på Nordic Light Hotel i såväl hotellets lobby som resturangen The Crooked Leg och Masikineriet.

– Det blir en större satsning på mat i år, The Crooked Leg kommer ta fram en speciell meny till Ölmässan som kommer komplettera den öl vi serverar på ett bra sätt.

Pelle Tamleht menar att Nöjesguiden siktar på att Ölmässan ska bli ett regelbundet projekt.

– Vi har fått väldigt mycket positiv feedback, framför allt för vår satsning på mikrobryggerier som ger folk möjlighet att prova nya saker. Vi har definitivt som målsättning att fortsätta arrangera Ölmässan.

Bland de deltagande bryggerierna i år märks bland annat förra årets vinnare av Årets Mikroöl, Hökarängens PangPang Brewery.

Nöjesguidens Ölmässa går av stapeln den 29-30 januari.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Nöjesguiden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.