Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Event/sponsring

Niklas Turner Olovzon: "Gudrun Schyman är ett geni"

Publicerad: 5 april 2015, 06:01
Uppdaterad: 20 maj 2016, 06:23

Passion Labs vd Niklas Turner Olovzon inspireras av personer som återuppfinner sig själva.


Ämnen i artikeln:

Gudrun SchymanPassion Lab

Turen har kommit till Niklas Turner Olovzon, vd och grundare på Passion Labs, som vann ett Gyllene Hjul förra veckan för sitt samarbete med Kiruna IF, att berätta om vad som inspirerar honom mest just nu.

– Måhända är det en prematur 40-årskris, men jag inspireras just nu mest av människor och företeelser som uppvisar hållbarhet över tiden och samtidigt lyckas återuppfinna sig själva, säger Niklas Turner Olovzon.

Stephen King

"Jag läste "Jurtjyrkogården" redan som tioåring och lät garderobslampan vara tänd under många sömnlösa nätter. Att gubben (ja, han är 68 bast) fortfarande levererar både kvantitet och kvalitet år efter år är en bedrift utan motstycke. Totalt har skräckmästaren sålt bortåt 400 miljoner böcker och bara i år kommer två nya titlar på svenska. Och samtliga blir fortfarande filmer eller tv-serier (inte bara dåliga – "Nyckeln Till Frihet" och "The Shining" är två lysande exempel på motsatsen), och "True Detective"-regissören Cary Fukunaga ska snart sätta tänderna i Kings magnum opus DET. King lyckas ständigt förnya sig själv och verkar ha en aldrig sinande källa till morbid kreativitet. Att han gett ut den kanske bästa handboken om skrivandets konst, "On writing" – ett tips för alla som har någon form av ambition att lyckas med skrivbordsmanuset – och dessutom är en tämligen underhållande föredragshållare får betraktas som bonus (kolla in valfritt youtube-klipp)."

Gudrun Schyman

"Oavsett politisk utgångspunkt, är Gudrun Schyman ett geni på så många sätt och (borde vara) en förebild för oss alla. Hennes förmåga att vara ständigt aktuell, balansera mellan kompetens och personligt tilltal och driva på en alltför långsam utveckling under så många decennier gör henne unik. Att vinna respekt (och irritation) hos så många under så lång tid, utan att någonsin ge avkall på det hon tror på, är helt enkelt fantastiskt. Och om hon någonsin skulle starta en pr-skola är vi många som skulle behöva lyssna och lära."

Kiruna IF

"Att som förening inom machosporten ishockey i den lilla gruvstaden med lika inrotade manlighetsnormer (jag är född där, så jag vet), återuppfinna sig själva, bryta ny mark och gå sin egen väg är inget annat än inspirerande. Kiruna har bara på ett år sannolikt gjort mer för hbtq-frågor inom idrotten än Riksidrottsförbundet mäktat med de senaste tjugo. Att jag och min byrå får vara med på resan och hjälpa dem att bygga ett hållbart varumärke och en ljus kommersiell framtid, är en ynnest. Hoppas att ni är några därute som vill hänga med på resan – den kommer att bli häftig."

LÄS FLER BRANSCHPROFILER BERÄTTA OM SINA INSPIRATIONSKÄLLOR:

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Gudrun SchymanPassion Lab

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.