Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Event/sponsring

Niklas Birgetz till Rättighetsbyrån

Publicerad: 24 augusti 2017, 06:58
Uppdaterad: 24 augusti 2017, 07:04

"Det här känns jättespännande", säger Niklas Birgetz om sitt nya uppdrag på Rättighetsbyrån. Foto: Janne Naess

Sponsrings & Eventföreningens tidigare vd Niklas Birgetz får nu en ny roll som konsult på Rättighetsbyrån.


Ämnen i artikeln:

Sponsrings Eventföreningen

Det var i maj som Niklas Birgetz meddelade att han skulle lämna sin roll som vd på Sponsrings & Eventföreningen. Nu står det klart att hans nya uppdrag blir som konsult på Rättighetsbyrån, som är en del av Upplevelseinstitutet.

– Det här känns jättespännande. Jag har ju haft en magisk tid på Sponsrings & Eventföreningen under fem och ett halvt år, och med fyra i styrelsen innan dess blev det ju ett bra tag. Det som var kul på föreningen var att befinna sig mitt i branschen med alla de kontakter och kopplingar som kommer med det, säger han till Dagens Media och fortsätter:

– Däremot har jag ju varit tvungen att ha en väldigt neutral roll, och ta hand om alla medlemmar. Jag har inte haft möjlighet att gå in och skapa möjligheterna till de perfekta sponsringssamarbetena mellan köpare och rättighetsinnehavarna – nu äntligen får jag vara kreativ.

Niklas Birgetz fokus kommer ligga på samhällsengagemang, någonting han menar är ett område på ordentligt uppsving.

– Det är det jag brinner för, och bland annat via IRM statistik ser vi att det växer jättemycket. Nästan alla företag vill på något sätt göra gott idag. Jag ser fram emot att få presentera för företag och rättighetsinnehavare vilka möjligheter som finns på området. Jag hade kunnat göra det som självständig konsult, men i konstellation med Rättighetsbyrån, Upplevelseinstitutet och Storyplay känner jag att det kan lyfta väldigt bra. Det känns fantastiskt kul att bli en del av ett team, med ett gemensamt mål.

Niklas Birgetz börjar på Rättighetsbyrån den andra oktober, och innan dess väntar en periods ledighet.

– Det är inte helt fel, i och med att jag jobbat ofantligt mycket på föreningen. Nu känns det skönt att få lite andrum och komma in med ny energi till Rättighetsbyrån.

Innan vd-posten på Sponsrings & Eventföreningen var Niklas Birgetz bland annat sponsorchef på Skandia.

Rättighetsbyrån är en konsultbyrå som bistår företag och rättighetsinnehavare med strategi- och konceptutveckling inom sponsring och upplevelser.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sponsrings Eventföreningen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.