Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

MTG köper Dreamhack

Publicerad: 12 November 2015, 06:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:22

MTG lägger beslag på e-sport- och festivalbolaget Dreamhack.


Ämnen i artikeln:

MTGDreamhack

MTG förvärvar 100 procent av Dreamhack från privata investerare och bolagets ledning, som kommer att fortsätta att driva verksamheten.

Bolaget värderas vid köpet till 244 miljoner kronor.

Under 2014 uppgick Dreamhacks försäljning till 68,5 (43,4) miljoner kronor, och resultatet efter finansnetto landade på 0,6 (2,6) miljoner kronor. Bolaget arrangerade under 2014 sju evenemang som lockade drygt 100 000 besökare.

Enligt MTG förväntas Dreamhack generera en "tvåsiffrig försäljningstillväxt" i år.

– Vår strategi är att investera i relevanta, komplementerande och skalbara digitala varumärken, innehåll och communitys. Vi håller på att skapa ett ekosystem för digital videounderhållning och e-sport utgör en mittpunkt för detta tack vare dess globala attraktionskraft och stora publik, säger Jørgen Madsen Lindemann, MTG:s koncernchef, i ett pressmeddelande.

Marcus Lindmark, vd på Dreamhack:

– Dreamhack är redan Sveriges största digitala festival. MTG:s investering göra det inte bara möjligt för oss att stärka vår position utan påskyndar även den internationella expansionstakten för våra festivaler. Vår vision är att göra Dreamhack den ledande festivalen för gamers i hela världen.

MTG har de senaste åren satsat hårt på e-sport. Bland annat har bolaget köpt 74 procent av ESL, samt speltunga Youtube-nätverket Splay.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGDreamhack

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.