Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Mercedes till Båstadtennisen

Publicerad: 2 november 2011, 06:38
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:52

Mercedes är ny huvudsponsor till tennisturneringen Skistar Swedish Open i Båstad. "Det är vårt största bilsponsoravtal någonsin", säger turneringschefen Thomas Wallén till dagensmedia.se.


Ämnen i artikeln:

SaabMercedes

Avtalet gäller i fyra år och omfattar både herr- och damturneringarna i Båstad, skriver Dagens Industri.

– Det är fantastiskt roligt. Mercedes har ett förflutet inom tennis, säger Thomas Wallén på PR Event som arrangerar tävlingen till dagensmedia.se.

Mercedes sponsrade Båstadtennisen under några år på 90-talet, men ersattes av Saab som bilsponsor.

Turneringens avtal med Saab löpte ut förra året.

– I och med turbolensen låg det i vårt intresse att hitta en ny partner. Många var intresserade, men Mercedes bankade snabbast och hårdast på dörren, säger Thomas Wallén.

Han vill dock inte avslöja hur mycket avtalet är värt men berättar att det är turneringarnas största bilsponsoravtal hittills.

Spelare, funktionärer och vip-kunder kommer att transporteras i bilar från Mercedes och bilmärket planerar en rad kundevent under veckan.

– Båstad blir nu vårt största sponsorengagemang inom sport i Sverige, säger Johan Olsson, chef för Mercedes Personbilar, till Dagens Industri.

Mercedes största sponsoråtagande i Sverige är modeveckorna Mercedes Benz Fashion Week i Stockholm. Bilmärket sponsrar även Falsterbo Horse Show.

Herrturneringen Skistar Swedish Open och damturneringen Sony Ericsson Swedish Open i Båstad arrangeras av PR Event.

Sony Ericsson är ny titelsponsor för damturneringen i Båstad. Thomas Wallén räknar med att samarbetet fortsätter, trots att Sony beslutat att köpa Ericsson och varumärket Sony Ericsson försvinner.

– Vi har ett avtal med dem och de är även engagerade i andra tennistävlingar. Alla indikationer vi har fått pekar på att deras avsikt är att fortsätta med tennisen, men jag vet inte i vilket namn, säger han.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SaabMercedes

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.