Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Medieprofiler i bråk – Peppe Engberg och Anders Milton stäms

Publicerad: 29 Augusti 2012, 13:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:54

Peppe Engberg, Anders Milton och Ulf Sandberg. Det är tre av de kända medieentreprenörer som dragits in i en härva kring en festival med elektronisk dansmusik.


Turerna kring tvisten har varit många, men grundar sig i ett lån för etablerandet av Ultra Music Festival. En av världens största festivaler för elektronisk dansmusik.

Bakom lånet står Erik Nerep, entreprenör och professor vid Handelshögskolan, och det är alltså han som stämmer både Peppe Engberg och Anders Milton på 333 333 kronor var.

Enligt den stämningsansökan som dagensmedia.se tagit del av ska Erik Nereps bolag ha gått in med totalt tre miljoner kronor för att rädda festivalen. Pengar som sedan skulle ha betalats tillbaka i form av aktier. Men så har alltså inte skett.

Bland bevismaterialet finns en lång mejlkonversation mellan de inblandade.

"Nej, jag och Johan vägrar! ...skojar bara. Du räddar oss, det är mer värt än respekt. Pengar", skriver Peppe Engberg bland annat i ett mejl till Erik Nepert.

Låter det snurrigt? Det tycker även de inblandade.

– Jag har hört talas om att han vill stämma mig men jag förstår ingenting. Det hela är så märkligt, därför vill jag inte kommentera det här alls, säger Peppe Engberg när dagensmedia.se.

Inte heller Erik Nerep, som alltså står bakom stämningsansökan, vill kommentera tvisten när dagensmedia.se når honom.

– Jag vill helst inte lägga lök på laxen som man säger.

Han bedyrar dock samtidigt att han inte har något personligt mot Peppe Engberg.

– Han är en väldigt sympatisk person men ibland blir det på det här sättet. När man har olika uppfattningar uppstår det ibland tvister.

Erik Nerep berättar samtidigt att han kommit överens med övriga aktieägare. Bland dem Ulf Sandberg.

– Men med just Peppe Engberg och Anders Milton har det blivit så här. Jag vet faktiskt inte varför det blev fel. Det är lite märkligt och jag har hela tiden påpekat att de har gjort fel.

Nu ska tvisten alltså avgöras i rätten.

Dagensmedia.se har också talat med Anders Milton som dock ber att få återkomma.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.