Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Medge-chefen startar e-sportliga

Publicerad: 16 September 2013, 06:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:34

Peter Liljestrand, delägare till sporträttighetsbolaget Medge Consulting, drar igång en e-sportliga och portal tillsammans med Inferno online, skriver Dagens Industri.


Enligt Dagens Industri är spelportalen privatfinansierad av Peter Liljestrand, men ska på sikt finansieras av reklam och sponsorintäkter.

Spelarna ska bland annat kunna tävla i spel som Counter Strike och World of Warcraft.

– Det som är unikt är att serien är öppen för såväl proffs som amatörer. Tänk allt från Korpen till Elitserien. Samtidigt lägger vi in världens största prispott som en oberoende arrangör erbjuder idag. Den kommer att vara över 1 miljon kronor, säger Peter Liljestrand till Dagens Industri.

Dagens Media kunde nyligen berätta att Medge Consulting sålts till ett Luxemburgbaserat investmentbolag. En affär som bolaget dock vill tala tyst om.

Läs mer om affären och bakgrunden till att SBS TV kunde ta över rättigheterna till VM-kvalet från TV4 i Dagens Media nummer 15 2013.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.