Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Event/sponsring

Mars-visionär föreläser på årets Next M

Publicerad: 31 januari 2018, 13:32
Uppdaterad: 31 januari 2018, 14:48

Bas Lansdorp vill kolonisera Mars 2032. På NextM berättar han om sin vision. Foto: GroupM

Group M:s tech- och marknadsföringsevent Next M är i april tillbaka för tredje året i rad. I år gästas det av en affärsman som vill kolonisera Mars år 2032.

Ämnen i artikeln:

EventGroup M

CK


Årets NextM går av stapeln 11-12 april och som huvudföreläsare gästar Bas Lansdorp, en holländsk affärsman med visionen att skicka fyra personer till Mars 2032. Till sin hjälp har han samlat NASA-experter, Nobelpristagare och BBC-producenter. Förberedelserna och genomförandet av resan ska tv-sändas och på så sätt finansiera projektet.

Vi har behov för att skapa rum där vi tvingas lyfta blicken och se saker från en ny vinkel. Next M är det rummet – ett rum fyllt med kreativitet och framtida tech. Bas Lasdorps ”Mission to Mars” är ett pionjärt exempel och våra 1000 gäster kommer också möta experter inom AI, hacking, VR och cyborgvärlden. Vi har som vanligt en grym line-up som inte kommer göra någon besviken, säger Niklas Hedberg, Business Development Director på Group M och Next M-general.

Niklas Hedberg. Foto: GroupM

Vad ligger fokus på i år?

Första året var mer teknologiskt vinklat, andra året var mer kreatitvt. I år blir det mer fokus på AI, VR, data och annan teknologisk utveckling, och hur vi kan applicera det på annat utöver förväntade användningsområden. Vi kommer också prata om integritet kopplat till data. Vi vill skapa ett rum där vi tillåter oss tänka större tankar utöver den dagliga arbetsrutinen, säger Niklas Hedberg.

Vad ser du mest fram emot?

Oj, det är supersvårt. Det ska bli intressant att höra Bas Lansdorp om Mars-projektet. Sophie Hackford också, om hur vi använder data och AI på olika sätt. Det är svårt att plocka ut när vi har så många fantastiska talare. Det är många ämnen som är spännande och vi har en balans mellan futurism, saker vi kan applicera, data och integritet och vad det innebär för företag och individer. Jag tycker det är en skön balans, säger han.

Vad hoppas du folk tar med sig?

Jag hoppas att folk går därifrån riktigt inspirerade och tar med sig handfasta saker till sin verksamhet som man kan applicera och använda i arbetet. Att folk får chans att bryta vardagslunkandet, stanna upp och gå i större tankar. Det tror jag krävs för utveckling. 

Några av årets talare på NextM

Amber Case – cyberantropolog, UX designer och TED Talker

Ryan Pulliam – en av USA:s främsta VR-experter och författare i ämnet

Aral Balkan – kontroversiell cyberrättsaktivist och tracking-motståndare

Sophie Hackford – futurist, forskare vid Oxford och rådgivare till FTSE500-företag

Mikko Hyppönen – säkerhetsexpert och TED Talker inom IoT och hacking

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev