Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag22.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Event/sponsring

Målet: en ökad mångfald på Webbdagarnas talare

Publicerad: 16 februari 2015, 10:02
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:13

För att få en större mångfald bland Webbdagarnas talare har en ny policy lanserats. Att hälften av kvinnorna ska vara talare och att ha större bredd på talarnas ålder och bakgrund är två av målen.


Ämnen i artikeln:

IDG

Internetworld har presenterat en så kallad eventkulturpolicy som ska gälla på Webbdagarna. Dessa innefattar bland annat ett mål om att hälften av alla talare på Webbdagarna ska vara kvinnor och att hålla eventet fria från sexistiskt och rasistiskt bemötande.

– Det handlar om vad Webbdagarna ska stå för och vad vi vill förmedla till både våra partners och våra besökare, säger Yasmine Tilles, event- och affärschef på Webbdagarna, till Dagens Media.

Policyn gäller både eventet men också sajten Internetworld. Yasmine Tilles tror att många företag skickar manliga presentatörer av gammal vana, eftersom dessa är vana att stå på en scen.

– Många kvinnor kan känna sig obekväma med att stå på en scen eftersom de sällan har gjort det. Därför har vi ett samarbete med retorikkonsulter som kan vara delaktiga och stöttande, säger Yasmine Tilles.

Ny moderator för Webbdagarna är Paulina Modlitba Söderlund som säger att hon har många år av mångfaldsarbete bakom sig.

– På en del konferenser ser det ut som en bra mix, men tittar man mer ingående har man män som börjar och avslutar dagen och så är kvinnorna samlade i en panel. Då ser det inte så bra ut längre. Vi jobbar hårt på att verkligen ha ettt jämställt event och inför varje bokning räknar vi och håller koll på om det börjar tippa åt ett visst håll, säger Paulina Modlitba Söderlund till Dagens Media.

Webbdagarna är, enligt eventets webbsajt, Sveriges ledande event och mötesplats för alla som jobbar med digitala kanaler. Webbdagarna vänder sig till bland annat kommunikatörer, projektledare och entreprenörer. Eventet arrangeras av Internetworld.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

IDG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.