Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökEvent/sponsring

Magnus Jakobsson tar över Guldägget

Publicerad: 23 November 2016, 08:15
Uppdaterad: 23 November 2016, 08:41

Magnus Jakobsson, Creative Director för bland annat SAS, Ikea och Tele2 på Åkestam Holst blir Guldäggets juryordförande.


Ämnen i artikeln:

GuldäggetÅkestam Holst

– Jag ser det som otroligt hedervärt att få den rollen, säger han.

Magnus Jakobsson har mer än dubbelt så många "ägg" som år i branschen. Han är en av Sveriges mest prisbelönta och hyllade kreatörer. Nästa år tar han över ordförandeklubban för Sveriges viktigaste och finaste reklamtävling när Guldägget avgörs för 56:e gången.

– På något sätt känns det otroligt, för det är alltid någon annan. Och så tänker man "just det, det är den personen, såklart att det är den". Det är något jag aldrig hade hoppats - eller tänkt på, utan en grej som man tillslut får möjligheten att göra om man har riktigt tur, säger han.

Hur kommer det märkas att du är ordförande?

– Man kan förvänta sig en ganska avslappnad stil och tillställning. Jag är ganska prestigelös. För mig är också Guldägget en naturlig miljö jag varit i länge och något jag levt väldigt nära under en lång tid. Även innan jag hade tävlat fascinerades jag av alla som gjorde det.

Efter en lång karriär på bland annat St Lukes, Saatchi & Saatchi, som musikredaktör på Vice och som kreativ chef på DDB värvades Magnus Jakobsson 2015 till Åkestam Holst.

I portföljen har Magnus Jakobsson sju Guldägg, ett dussin Cannes Lion och hundratals utmärkelser i internationella reklamtävlingar. Vid åtta tillfällen har han suttit med i juryn till Guldägget, varav tre som kategoriordförande.

– Guldägget betyder och har betytt väldigt mycket för branschen under lång tid. Det är ett pris som inspirerar, som syns och kommuniceras. Men det är lika viktigt för näringslivet: att Guldägget ska inspirera kunder hoppas jag lika mycket på, och är det inte så, är det ändå dit man vill komma med.

Läs mer i nummer 20 av Dagens Media.

Inlämningen till Guldägget öppnar den 7 december 2016, med deadline den 25 januari 2017.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

GuldäggetÅkestam Holst

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.