tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Event/sponsring

Magnus Berglund gör blogg-comeback hos Dagens Media

Publicerad: 14 mars 2018, 12:31

"På personnivå är det nog fortfarande min gamla kollega Johan Nilsson som inspirerar mig mest. Han sa att jag skriver bäst när jag är arg på något," säger Magnus Berglund. Foto: Magnus Berglund

Sponsringsexperten Magnus Berglund gör comeback till Sponsringsbloggen på Dagens Media. “De som känner mig vet att jag gärna problematiserar och konstruktivt kritiserar, så lite spetsigt ska det nog kunna bli emellanåt,” säger Magnus Berglund.

Ämnen i artikeln:

Sponsring

CK


Magnus Berglund, grundare av Kinglet & co, är en fristående rådgivare och konsult inom idrott, marknadsföring och kommunikation. 2012 inledde han Sponsringsbloggen här hos Dagens Media. Nu gör han comeback som djupdykare i sponsringsvärlden.

– Min blogg är något att läsa om man vill ha inspiration rörande marknadsföring generellt, och inom sponsring/event specifikt, säger Magnus Berglund till Dagens Media.

Bloggen kommer uppdateras två till fyra gånger i veckan och läsarna kan förvänta sig både observationer och reflektioner på flera områden.

– Idrotten ligger mig varmt om hjärtat både privat och i min profession. Stora evenemang och tv-rättighetsmarknaden är två områden som alltid är aktuella, säger han och fortsätter:

– Även utvecklingen med personliga varumärken och sociala mediers påverkan på sponsring och marknadsföring i stort ser jag fram mot att dyka ned i.

Magnus Berglund har tidigare även skrivit krönikor hos Idrottens Affärer samt spelbranschbloggen The Gambler Magazine. Han medverkade även i Sponsringspodden i ett tjugotal avsnitt.

– De som känner mig vet att jag gärna problematiserar och konstruktivt kritiserar, så lite spetsigt ska det nog kunna bli emellanåt. Men i värsta fall blir jag en mjukis som bara delar med sig av trendrapporter och generella spaningar om kommunikation. Och det kanske inte är fy skam det heller, säger Magnus Berglund.

Vad inspirerar dina blogginlägg?

– Jag konsumerar ofantligt mycket svensk och internationell media, läser studier och deltar i diskussioner och paneler. När jag skriver kan jag kondensera och reflektera på ett sätt jag gillar. Förhoppningsvis inspirerar det någon annan. På personnivå är det nog fortfarande min gamla JJP-kollega Johan Nilsson som inspirerar mig mest. Han sa att jag skriver bäst när jag är arg på något.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev